Leif GW Persson har kritiserat Hallandspolisen för hur de hanterat oförklarliga dödsfall, bland annat Robin som hittades död i skogen. Nu berättar Mats Palmgren att Robin-fallet öppnas igen. Foto: SVT/Pressbild polisen

Efter kritiken: Robin-fallet öppnas igen

Uppdaterad
Publicerad

2016 hittades Robin död i en vattensamling. Polisen avskrev dödsfallet som en olycka – men nu öppnas utredningen igen.

Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, berättade förra veckan att han lämnat en förfrågan hos polisen i Västra Götaland om det fanns möjlighet att granska Robin-fallet på nytt. Nu är det klart att förundersökningen öppnas igen.

– Det är en ny grupp människor som tar sig an fallet med nya ögon. De har inga bindningar till Halland och det tycker jag är bra. De kommer titta på vad som har gjorts, hur det har gjorts och om man kan komplettera det på något sätt, säger Mats Palmgren.

Kriminologen Leif GW Persson har i SVT-programmet Veckans brott kritiserat Hallandspolisen för att inte ha hanterat oförklarliga dödsfall, bland annat Robin-fallet, på rätt sätt.

Robin hittades död i april 2016, utan ytterkläder och skor, i en vattensamling i skogen utanför Ullared. Innan dess hade han hälsat på en kamrat i området. Polisen gjorde ingen avspärrning av fyndplatsen och avskrev dödsfallet som en olycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.