Lena Kastlund är chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren. Foto: Lennart Benson/SVT

Efter skottlossningen – ingen polis misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

Efter den dramatiska skottlossningen i Väröbacka inleddes en förundersökning om någon polis gjort sig skyldig till brott. I nuläget är ingen polis misstänkt och utredningen kan ta månader.

Det var på tisdagen den 2 april som en man sköt mot poliser utanför Väröbacka i Varbergs kommun. Polis sköt senare tillbaka och träffade mannen i armen eller axeln. Han avled kort därefter. Samma kväll inleddes en förundersökning om någon av poliserna som sköt, gjort sig skyldig till brott.

– En förundersökning är inledd, som det regelmässigt görs när det handlar om dödskjutningar. I nuläget är ingen misstänkt för brott, säger Lena Kastlund, chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren.

När beräknas den vara färdig?

– Det lär ta lite tid. Vittnen och poliser ska höras, flera tekniska undersökningar utförs och så kontrollerar vi om det finns några filmer. Det kan ta några månader innan allt är klart, säger Lena Kastlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.