Foto: SVT

Efter uppsagt avtal – Säröledens familjeläkare fall tas upp i domstol

Publicerad

Kampen fortsätter för Säröledens familjeläkare efter Region Hallands beslut om att säga upp avtalet med vårdcentralen. Nu ska fallet tas upp i domstol.

– Det finns hopp om att sunt förnuft kommer segra till sist, säger Katarina Järbur, familjeläkare och delägare av vårdcentralen.

I fjol stod vårdcentralen inför ett ultimatum – antingen anpassar de sig till samma journalsystem som Region Halland använder sig av, eller sägs avtalet upp. Säröledens familjeläkare valde att stå fast vid sin åsikt kring det redan kritiserade journalsystemet VAS.

– Hela personalgruppen är eniga om att detta är en strid som är värd att ta, sa Katarina Järbur, i en tidigare intervju med SVT Nyheter Halland.

Journalsystemet VAS

Den 15 september i år upphör vårdcentralens avtal att gälla, men än är inte hoppet över. Efter flera vändor kommer nu Säröledens familjeläkares överklagan att prövas i kammarrätten.

I klippet ovan får du höra delägare Katarina Järbur berätta mer om beskedet att fallet tas upp i domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalsystemet VAS

Mer i ämnet