Förskolechefen: ”Det var ett stort hål i bordet”. Foto: Polisen

Eldade vid förskola – nu söker polisen vittnen

Publicerad

Två utomhusbord tändes på intill en förskola. Nu undrar polisen om någon sett något och menar att det kunde ha slutat väldigt illa.

Det var under kvällen eller natten till fredagen som någon eller några eldade på två utomhusbord vid Varla förskola i Kungsbacka kommun. Personalen såg det först på morgonen.

– Bordet var alldeles svart och vi såg spår av sprejburkar. Det känns inte alls trevligt när de eldar på vår gård, säger Jessica Fogelblad, förskolechef.

Har ni vart med om något liknande förut?

– Förskolan ligger centralt, så det är klart att vi ibland ser spår av någon som varit där på helger och lämnat skräp. Men det här har vi inte varit med om. Det blev hål i bordet och det måste ha varit en rejäl brand, säger hon.

Polisen: ”Värsta konsekvensen att någon dör”

I ett Facebook-inlägg efterlyser Polisen i Kungsbacka iakttagelser. De skriver att förutom att det är farligt och fruktansvärt onödigt, så orsaker det omfattande skador och höga kostnader för den som blir drabbad, och att den som eventuellt döms för brottet kan få betala mycket stora skadestånd. Vidare skriver de att den värsta konsekvensen är att någon kommer till skada eller dör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer