Polisens tekniker på plats i Kungsbacka på torsdagen. Foto: Lennart Benson

En av de mordmisstänkta häktad – den andre släppt

Uppdaterad
Publicerad

En av de två män som varit anhållna misstänkta för mord på en man i 60-årsåldern i Kungsbacka sitter nu häktad. Den andra är inte längre anhållen men misstankarna kvarstår.

På söndagsmorgonen släpptes den ena av de två männen som varit anhållna efter ett misstänkt mord i Kungsbacka i veckan.

Men under söndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar gällande den andra misstänkta mannen, en man i 50-årsåldern. Beslutet blev att han häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Min klient förnekar mord, sa mannens advokat Nils Nestrup vid häktningsförhandlingarna i Halmstads tingsrätt.

Polisen har säkrat spår

Polisen är i det här läget försiktiga med att ge ut information.

– Jag vill inte kommentera något mer ingående eftersom misstankarna inte är avskrivna på den andra personen. Han är fortfarande misstänkt men inte tillräckligt för att begära honom häktad, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för grova brottsroteln i Halland.

Finns det några fler misstänkta?

– Inte i nuläget, men det går aldrig att utesluta.

Polisen har säkrat spår och gjort en del beslag inom de område som spärrades av.

–  Jag vill inte kommentera några detaljer. Men det råder ingen större tvekan om att mannen blivit utsatt för dödligt våld, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.