Foto: SVT

Försök till mord i centrala Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man blev under torsdagskvällen knivhuggen i bålen. Mannen blev förd till sjukhus med allvarliga skador. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och en man är anhållen, misstänkt för försök till mord.

Strax efter klockan elva under torsdagskvällen blev polis kallad till centrala Halmstad efter att vittne ringt in och berättat om ett pågående bråk mellan tre män. När polisen är på väg till platsen får de uppgifter om att någon ska ha en kniv och att en person ska vara knivskuren. Ambulans kallas därför till platsen. En person är misstänkt för brottet.

– Den misstänkte är inte hörd än, det finns en del att titta på, säger Stefan Gustafsson presstalesperson vid polisen.

Väl på plats möts polisen av en man som har knivskador i bålen och han avförs omedelbart till sjukhus. Om den 25-åriga mannen ska ha fått sina skador utomhus eller i en närliggande lägenhet är oklart.

Polisen bevakar brottsplatsen och har börjat att spärra av området. Foto: SVT

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador men som inte är livshotande och vårdas fortfarande på sjukhus.

Utredningen av polisen på plats leder till att en man hämtas till förhör och ytterligare en man blev anhållen i sin frånvaro. Den mannen ska nu ha hittats.

Foto: SVT

– Den anhållna mannen ska under morgonen förhöras och är delgiven misstänkt för försök till mord, säger Stefan Gustafsson presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.