En ung man hittad död i Varberg – två personer är anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En ung man har hittats avliden på en adress i Varberg, för polisen är det fortfarande okänt exakt vad som hänt. Två män har anhållits av åklagare. De är misstänkta för mord.

Det var under torsdagseftermiddagen som en ung man anträffats avliden på en adress i Varberg. Två unga män i 20-25 års- åldern har anhållits.

– Detaljer om hur det har gått till går jag inte ut med nu av utredningsskäl, säger kammaråklagare Gisela Sjövall.

Polisen larmades kl 15:35 av personer som stod den unga mannen nära. Polis på plats kunde inte utesluta att brott begåtts och en utredning om misstänkt mord har inletts.

– Det finns tecken som visar på att man inte kan utesluta brott, det leder till att vi måste genomföra en utredning, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Under torsdagskvällen anhölls två personer som skäligen misstänkta för brottet.  

– Det finns uppgifter som pekar på att de kan ha viss koppling till detta, åklagararen har anhållit dem för att de är misstänkta, visserligen i den lägre graden, säger han.

”Vi har fått en liten bild”


Polis genomför teknisk undersökning av brottsplatsen och vidtar ytterligare utredningsåtgärder. Just nu kan de inte gå ut med hur relationen ser ut mellan den avlidne och de två anhållna.

– Nu genomför vi utredningsåtgärderna, vi har olika förhör och undersökningar, vi har fått en liten bild men det är inget vi kan gå ut med i nuläget, säger Gisela Sjövall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.