Foto: SVT

En ovanlig vardag – livet med tre barn utan förskola

Uppdaterad
Publicerad

Fullt ös – medvetslös. Så beskriver Emma Blomstrand sin vardag med de tre barnen Vincent 5 år, Victoria 3 år och bebisen William, 4 månader när ingen av dem får vara på förskola på grund av coronapandemin.

– Det gäller att hitta aktiviteter hela tiden men de har fått lära sig att ha tråkigt, säger Emma.

Vanligtvis har syskon rätt att vara på förskolan några timmar varje vecka, när föräldrarna är lediga med småsyskonet.

Men på grund av coronaviruset så beslutade Falkenberg kommun att alla barn måste vara hemma på heltid, om en förälder är hemma med ett småsyskon. En av de som drabbades av detta under några månader var Emma Blomstrand.

Coronaviruset i Halland

Barn till föräldralediga eller arbetssökande som går i förskola 15 timmar per vecka var välkomna tillbaka till förskolan från och med måndagen den 4 maj, skriver kommunen på sin hemsida.

I klippet får du följa med in i en vardag utan förskola i familjen Blomstrands hem. En vardag med många aktiviteter, bus och skratt och lite tillhörande syskonbråk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet