Foto: SVT

Explosion i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndagen larmades polisen om en explosion i östra Halmstad.

Vid 23.25-tiden på söndagskvällen larmades polisen om en explosion på Carl Kuylenstjernas väg vid Gustavsfält öster om centrala Halmstad. En boende i området ska ha hört en explosion och även hört något skvätta mot rutan till bostade.

LÄS MER: Patric fick sin bil förstörd i explosionen

Granatexplosion i Halmstad

Enligt polisen ska tre bilar och eventuellt en husfasad ha kommit till skada till följd av explosionen. När SVT under måndagsförmiddagen kom till platsen syntes flera hål i fönsterrutor på andra sidan parkeringen och många boende i området hade samlats utanför parkeringen.

”Tittar på eventuella samband”

I nuläget är det oklart vad det var för typ av explosion som orsakade skadorna. Men platsen är avspärrad och under förmiddagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning.

Tidigare i år har det varit ett flertal bilbränder i närliggande områden, finns det något samband?

– Det är för tidigt att säga men självklart tittar vi på eventuella samband, vi får vänta på den tekniska undersökning och se om det skulle vara något vi kan sätta i samband, säger Christer Fuxborg presstalesman vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatexplosion i Halmstad

Mer i ämnet