Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fadime Ücpinar, boende på Sloalyckan i Falkenberg. Foto: Anton Johansson/SVT

Fadime om ungdomarnas agerande: ”Inte okej men inte oprovocerat”

Uppdaterad
Publicerad

Fadime Ücpinar bor på Sloalyckan och har sett många möten mellan polisen och ungdomarna på området. Hon har en annan bild än polisen – en bild där polisen uppfattas om provokatörer. Hon anser även att samarbetet med det allmännyttiga bostadsbolaget Fabo är ett sätt att trycka ner boenden i området.

– Det har inte alls blivit bättre, snarare tvärtom, säger hon.

Bostadsområdet Sloalyckan är eftersatt. Belysningen fungerar inte på parkeringen, lägenhetshusen är slitna och fotbollsplanen står i förfall. Detta är saker som behöver åtgärdas om tryggheten på Sloalyckan ska öka, anser Fadime Ücpinar som bott i området sedan 2003, och tidigare varit politiskt engagerad i Centerpartiet.

– Det har blivit mer vi och dem, säger hon.

Bilden delas inte av polisen

Enligt polisen har dock läget blivit bättre i området. På frågan om de själva bär något ansvar för att situationerna uppstår så svarar Pontus Remdahl, tf polischef Falkenberg, att de har skäl för sitt agerande och de ingripande de gör.

– Vi ska ha en hög närvaro i områden där det begås brott och så har det varit på Sloalyckan, säger han.

I klippet berättar Fadime Ücpinar om hur hon ser på polisens agerande i området

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.