Foto: SVT

Kungsbacka årets gymnastikkommun

Uppdaterad
Publicerad

För sin gemensamma utvecklingsplan och ungdomssatsning får Kungsbacka priset som årets gymnastikkommun av Gymnastikförbundet.

– Det är fantiskt roligt, säger Peter Söderberg (m), ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa i Kungsbacka kommun.

– Det så kallade ohälsotalet i vår kommun ligger på 20 – 30 procent, så jag tror alla i kommunen varit väldigt glada att hjälpa till med gymnastiken.

Engagemanget för gymnastiken ger Kungsbacka kommun utmärkelsen som Årets gymnastikkommun 2016 av Gymnastikförbundet. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram en kommun som arbetar aktivt för att skapa möjligheter för att barn och ungdomar ska få en grundläggande motorisk träning.

– De har visat stor förståelse för gymnastikens behov och har tillsammans med föreningar i kommunen tagit fram en gemensam utvecklingsplan för gymnastiken i kommunen, säger Johan Fyrberg, generalsekreterare Gymnastikförbundet, i ett pressmeddelande.

Ungdomssatsning bidragande

I motiveringen lyfter Gymnastikförbundet också fram Kungsbacka kommuns ungdomssatsning ”Barbrobetalar” där ungdomar kan nominera förslag till förbättringar i kommunen. Förslagen med flest röster skickas sedan vidare till ett rådslag med politiker och tjänstemän.

I årets rådslag deltog cirka 150 gymnaster som argumenterade för gymnastikens behov som mynnade ut i att kommunen, i väntan på den nya idrottshallen, ska bygga en temporär hall till årsskiftet.

I samband med Idrottens dag så delas priset ut klockan halv ett idag i Almedalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer