Falkenberg har tionde bästa företagsklimatet i Sverige Foto: SVT

Falkenberg har tionde bästa företagsklimatet i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg har det bästa företagsklimatet i Halland och är på en tiondeplats i hela Sverige.

På tisdagen presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga lista över företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen baseras på enkätsvar som företagare svarade på under en intervjuperiod tidigare i år. Falkenberg utmärker sig ordentligt och går upp sex placeringar till en tiondeplats.

– Det är fantastiskt roligt, jag är jätteglad. Vi har jobbat hårt för det här och många har bidragit under många år. Det finns en stark drivanda i vår stad, säger Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

Falkenberg

Kan vara rejält stolta

Svenskt Näringsliv i Hallands regionchef Charlotte Schéle kommenterar i ett pressmeddelande så här angående Falkenbergs succé:

– Konkurrensen mellan kommunerna blir tuffare och tuffare för varje år. Många kommuner arbetar intensivt med att förbättra sitt företagsklimat och det gör att förväntningarna ökar och det blir allt svårare att slåss med toppen. Så Falkenberg kan vara rejält stolta idag, säger Charlotte Schéle.

Sämre för Laholm

Alla Halländska kommuner går framåt i rankingen, förutom Laholm som tappar hela 60 placeringar sen förra året och hamnar nu på en 89:e plats. Nästbäst i länet är Hylte kommun.

Här hamnar din kommun i rankingen:

Falkenberg: 10 (+6)

Hylte: 86 (+1)

Laholm: 89 (-60)

Halmstad: 98 (+5)

Varberg: 101 (+19)

Kungsbacka: 103 (+25)

Källa: Svenskt Näringsliv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenberg

Mer i ämnet