Polisen hittade pistolen under förarsätet. När männen greps beslagtogs deras telefoner – med filmklipp från skjutningen. Foto: Polisens förundersökning

Falkenbergare avfyrade pistol i skog i Laholm – döms till fängelse

Publicerad

Två män i 20-årsåldern från Falkenberg åkte till en skog i Laholm och avfyrade skott från en pistol. Nu döms de till fängelse vid Varbergs tingsrätt.

Det hela utspelade sig i maj i år när två män körde från Falkenberg till en skog i Laholm, som de sökt upp via nätet, för att att skjuta en pistol av märket Crvena Zastava.

Väl i skogen filmade männen när skott avlossades och skickade till vänner på sociala medier, bland annat till tjejer för att ”spela tuff”, enligt domen.

Boende ringde polisen

En person boende i centrala Laholm hörde flera skott avlossas och ringde polisen. Knappt en timme senare stoppades männen i sin bil av polis. Pistolen och magasin hittades. Männen greps och deras mobiltelefoner med filmklipp från skjutningen beslagtogs.

Den ena mannen döms till 1 år och 9 månader fängelse för grovt vapenbrott.

Den andra till fängelse i 1 år och 10 månader för grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och flera andra brott.

Ytterligare en person, boende i Skåne, vars DNA säkrats på pistolens avtryckare, förekom i utredning och var misstänkt för att ha hanterat vapnet i skogen. Tingsrätten kan dock inte slå fast att han varit på platsen vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.