Falkenbergs VBK firade inte bara Grand Prix-titeln utan även seger mot länsrivalen Hylte/Halmstad. Foto: Robert Boman

Falkenbergs VBK tog hem Grand Prix-titeln

Publicerad

Falkenbergs Volleybollklubb slog länsrivalen och förhandsfavoriten Hylte/Halmstad i söndagens Grand Prix-final med 3-0 i set.

Falkenbergs VBK stod för en skräll i Grand Prix som är den största titeln inom svensk elitvolleyboll efter SM-titeln. Falkenberg ligger fyra i elitserien med sin unga och talangfulla trupp och vinsten i Grand Prix var en skräll. Matchen om guldet vann laget på söndagen i Uppsala mot regerande svenska mästaren och ärkerivalen Hylte/Halmstad med klara 3-0 i set. Segersiffrorna var 25-18, 25-23 och 25-16.

Daniel Gruvaeus poängkung i matchen

Flest poäng i matchen gjorde Falkenbergs Daniel Gruvaues med sina 20 poäng.

– Det är sinnessjukt, det var inget vi trodde när vi åkte upp, men vilken resa vi gör, och som vi spelade där på slutet. Det var nog ingen som trodde det innan, säger han till Svenska Volleybollförbundet i ett pressmeddelande.

Båda länslagen tog sig enkelt till finalen

Semifinalerna spelades på lördagen och där vann Hylte Halmstad med 3-0 i set mot Örkelljunga och Falkenberg vann också med en 3-0 seger, då mot fjolårets vinnare Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.