Falkenbergsrevyn har nu extra tid på sig att skriva låttexter. Foto: privat

Falkenbergsrevyn fast på Mallorca

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Primera Air meddelade under måndagskvällen att de ansöker om konkurs. Fast på olika destinationer är hundratals svenskar. Bland de drabbade är Falkenbergsrevyn som är strandsatta på Mallorca.

På måndagskvällen var det oklart om Falkenbergsrevyn skulle ta sig hem. När researrangören meddelade att flygbolaget Primera Air gått i konkurs, så verkade de vara strandsatta. Men på egen hand lyckades gänget boka en hemresa på onsdagen. Till en kostnad av ungefär 30 000 kronor.

– Som tur är har vi fixat biljetter till samma dag, fast på kvällen istället för morgonen. Vi får en dag till på oss att skriva revytexter. I nuläget är vi bara strandsatta, vi sitter inte i sjön, säger Magnus Wernersson, producent för Falkenbergsrevyn.

Falkenberg

Reser utomlands varje år

Revyarbetarna brukar resa iväg varje år utomlands och jobba med texter. Det var några år sedan de var på Mallorca och enligt Wernersson har det varit en väldigt rolig vecka. Men han tycker också att det är dåligt, att Solresor, charterbolaget som anlitar Primera Air inte hört av sig och försökt lösa en hemresa.

– Det är ingen som hört av sig. Vi var tvungna att åka hem och har inte tid att vänta på besked. Det är märkligt att vi inte fått någon återkoppling. Vi fick lösa det här själva till slut, först trodde vi att vi skulle få spela oss hem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenberg

Mer i ämnet