Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulrika Johansson har tillsammans med sin familj köpt gården ”Sönnerlyckan” utanför Falkenberg. Förhoppningen är att kunna flytta in på nedervåningen till sommaren. Foto: Privat

Familj från Floda nappade på Falkenbergs ödehus-satsning

Uppdaterad
Publicerad

Till sommaren flyttar Ulrika, Mattias och parets två barn från Floda till Fagered efter att de förälskat sig i ett ödehus. Familjen är exakt den målgruppen som Falkenberg kommun sökt i ödehus-projektet.

Flodaparet Ulrika och Mattias Johansson spenderar nu helgerna med att renovera.

– Vi kände bara ”Wow, här vill vi bo”. Det är en hel del att göra, men det blir roligt, säger ödehusägaren Ulrika Johansson.

Precis som många andra kommuner har Falkenberg behov av vissa yrkesgrupper. Familjen Johansson passar perfekt in i målgruppen för ödehusprojektet då Ulrika är lärare och Mattias är ingenjör.

Vill inspirera fler till att flytta

Under hösten 2017 utförde landsbygdsutvecklare på Falkenberg kommun en kartläggning för att försöka få fler invånare på landsbygden.

– För att vi ska kunna utvecklas och bibehålla den kommunala och kommersiella servicen i kommunen måste vi har fler invånare på landsbygden. Det kan också inspirera fler till att flytta dit, säger Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare på Falkenbergs kommun.

I klippet ovan får du se familjen vlogga från ödehuset i Fagered.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer