Spelade in vargens ylande

Uppdaterad
Publicerad

Sara Ahlblom tillsammans med sin sambo Fredrik Braun stod med sin campingvan vid Ön i Marbäck, söder om Halmstad natten mellan i fredags och lördags. Under natten gick de ut för att filma åskan och blixtrandet. Men ingen åska fastnade på film, istället ljudet av vad som kan ha varit en ylande varg.- Vi försökte komma fram till om det kunde ha varit ett spöke, säger Sara.

När paret hörde vargen yla blev de rädda. Enligt Sara lät det som att den var nära, kanske till och med bara på andra sidan sjön. Men att det verkligen skulle vara en varg trodde de knappast.

– Vi googlade på olika läten av djur, så kom vi fram till att det borde vara en varg, men att det var osannolikt, men sen skickade några kompisar till oss en artikel om att det var en varg i närheten, så då förstod vi att det var det.

Den förmodade vargen fick dock inget gehör för sitt ylande från andra vargar. Enligt länsstyrelsen är den sannolikt ensam och letar efter en hona, men det kan inte uteslutas att det kan finnas fler i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Halland

Mer i ämnet