Fastighet fick utrymmas efter gaslarm

Publicerad

Ica Maxi i Kungsbacka utrymdes under fredagsmorgonen på grund av ett larm om gaslukt. Räddningtjänsten var på plats med fem enheter för att ta reda på vad lukten kommer ifrån.

Enligt räddningstjänsten var det någonting som luktade i fastigheten.

– Vi är här med fem enheter och försöker ta reda på detta nu, sade räddningtjänsten på fredagsmorgonen.

SVT:s reporter på plats kunde berätta att en person ur personalen fick föras från platsen med ambulans.

Polisen bekräftade att personen hade förts till sjukhus med huvudvärk och illamående. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Personal larmade

Det var under fredagsmorgonen som personalen i butiken kände en okänd lukt och larmade SOS. Fastigheten fick utrymmas medan räddningtjänsten arbetade med att lokalisera källan till lukten.

– Vi är här med enheter som kan indikera på olika ämnen och arbetar nu för att finna orsaken till lukten, berättade räddningtjänsten i ett tidigt skede.

Har lokaliserat doften: ”Luktar vitlök”

Under förmiddagen lyckades räddningstjänsten lokalisera doften till utrymmet där man pantar flaskor och burkar.

– Det luktar vitlök, sade räddningstjänsten.

Ofarligt att befinna sig i butiken

Klockan 12.40 skrev polisen på sin hemsida att man efter mätningar kunnat konstatera att det nu är ofarligt att vistas i butiken. Läckaget lokaliserades till en container för återvunna burkar. Vilket ämne som läckt ut är fortfarande oklart.

– Det är fastställt att det är någon typ av svavelförening, men det ger ett för stort spektra för att i nuläget säga exakt vilket ämne det är, säger räddningstjänsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer