Foto: Robert Boman

FFF knycker kvalhjälten från HBK

Uppdaterad
Publicerad

Danske mittfältaren Marcus Mathisen stannar kvar i Halland – men går från blått till gult. FFF:s senaste värvning kommer direkt från lokalkonkurrenten.

Marcus Mathisen blev målhjälte och skrev in sig i Halmstad BK:s historiebok när han med sina två första A-lagsmål i klubben sköt upp HBK i Allsvenskan. Det var i den klassiska kvalmatchen mot Helsingborg för två år sedan.

”En tydlig plan för mig”

Sedan dess har han varit klubben trogen, men byter nu alltså HBK:s blåsvarta ställ mot gult.

I kväll presenteras han som Falkenberg FF:s tredje nyförvärv inför den kommande allsvenska säsongen.

– De har en tydlig plan för mig och min framtid i FFF och de lägger mycket vikt på laget och att alla ska trivas, vilket gör mig trygg, säger Mathisen om klubbbytet i ett pressmeddelande från klubben.

Så såg det ut då. 2016 sköt Marcus Mathisen HBK till Allsvenskan genom sina två första A-lagsmål. Foto: Emil Langvad/TT

Sommaren 2016

Mittfältaren Mathisen har sin bakgrund i danska Albertslunds IF och gjorde en kort sejour i FC Köpenhamn innan han hamnade i Halmstad sommaren 2016.

Falkenbergs FF har tidigare presenterat två nyförvärv inför nästa säsong – Nsima Peter från IK Frej och Carl Johansson från Helsingborgs IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.