Arkivbild. Foto: TT

Ficktjuv kramade till sig mobiltelefon

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen blev en man bestulen på sin mobiltelefon på Stora torg i Halmstad.

– Det var en man som kom fram och kramades och sedan upptäckte målsägande att han blivit av med sin mobiltelefon, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polis kallades till platsen runt klockan 02 och mobiltelefonen hittades i en papperskorg i närheten. I samband med tumhultet efter stölden ska den misstänkte tjuvens vän har lagt sig i och slagit till en kamrat till den bestulna mannen. Vännen misstänks nu för misshandel. Mannen som ska ha stulit mobiltelefonen greps och misstänks för grov stöld.

– Rubriceringen blir grov stöld i och med att det var en fickstöld. Det är alltid grov stöld, säger Fuxborg.

Stort bråk på storgatan

En timme senare uppstod ett bråk med flera inblandade på Storgatan i Halmstad. Några ordningsvakter ingrep vid bråket och då ska de själva ha fått ta emot slag. Tre personer handfängslades och polis kallades till platsen. Ingen person behövde uppsöka sjukhus men en man greps för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.