Polisens tekniker på plats i Kungsbacka på torsdagen. Foto: Lennart Benson

Koppling finns mellan mordoffret och de misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns en koppling mellan mordoffret och de två män som nu sitter anhållna misstänkta för mordet i Kungsbacka, uppger polisen som i övrigt är förtegen dagen efter händelsen.

– Vi är i ett känsligt läge och kan inte utesluta att det finns fler inblandade, säger Lars-Gunnar Perlinger vid Hallandspolisen.

Polisens tekniker avslutade under fredagen brottsplatsundersökningen vid bostaden där mannen i 60-årsåldern hittades död under torsdagsmorgonen.

Under fredagen har båda männen som sitter anhållna också förhörts och polisen bekräftar att det finns en koppling mellan mordoffret och de två misstänkta.

Kände de varandra?

– Jag kan bara säga att de misstänkta har en koppling till både målsäganden och till brottsplatsen, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för grova brottsroteln i Halland.

Fler inblandade

Men hur männen ställer sig till att de anklagas för att ha begått ett mord vill polisen inte gå ut med i dagsläget. Inte heller om det framkommit något motiv till dådet.

– Vi är i ett känsligt läge precis i början av en omfattande utredning och vi kan inte utesluta att det finns fler inblandade i gärningen, säger Perlinger.

Ytterligare förhör ska hållas med de misstänkta under lördagen. Därefter måste åklagare ta ställning om misstanken är så stark att männen ska begäras häktade eller om de ska släppas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.