En man i 40-årsåldern, från Varberg, som fiskade uppemot 400 kilo havskräftor och inte vägde fångsten på ett godkänt sätt, döms för brott mot fiskelagen. Foto: Christine Olsson/TT

Man fiskade uppemot 400 kilo havskräftor – döms

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern, från Varberg, som fiskade uppemot 400 kilo havskräftor och inte vägde fångsten på ett godkänt sätt, döms för brott mot fiskelagen.

Det var i maj förra året som mannen enligt domen var ute och fiskade havskräftor utan att ha vägt fångsten på ett godkänt sätt. Enligt kontrollförordningen ska vägningen göras vid landning innan fiskeprodukterna lagras, transporteras eller säljs. Efter landningen har mannen transporterat fångsten utan att den har följts av något transportdokument.

Brott mot fiskelagen

Mannen döms av Varbergs tingsrätt för brott mot fiskelagen. Han har erkänt gärningen och döms till böter på 10 650 kr. Målet har avgjorts utan rättegång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.