Marie Brodersen är positivt överraskad över hur bra de nya restriktionerna har fungerat. I klippet berättar hon varför. Foto: Johanna Holstein/Gorm Kallestad TT

Fler nyförlösta åker hem tidigt från BB under coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler som fött barn lämnar BB i tidigt skede nu under rådande coronapandemi. Att partners får närvara under mycket hårda restriktioner, och i vissa fall portas helt och hållet, ses som förklaringen. På BB i Halmstad tycker personalen att det hela går ”förvånansvärt bra”:

– Det är en hög acceptans i de allra flesta fall, säger barnmorskan Marie Brodersen.

En partner eller anhörig får bara vara med under den aktiva delen av en förlossning nu under coronapandemin. Men har personen symptom på smitta så får den inte vara med alls. Det har lett till att allt fler går hem tidigt från BB i Halmstad.

I klippet berättar barnmorskan Marie Brodersen och undersköterskan Cecilia Provci hur arbetet på förlossningen och BB har påverkats av de nya rutinerna under coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet