Tågen mellan Varberg och Göteborg kommer att stanna oftare i Åsa. Hallandstrafikens styrelse har med fyra nya turer på sträckan i sin nya kollektivtrafikplan. Foto: SVT

Fler tågstopp i Åsa

Publicerad

Tågen mellan Varberg och Göteborg kommer att stanna oftare i Åsa. Det är Västtågen, som Hallandstrafiken har ett samarbete med, som kommer att göra ytterligare två stopp i vardera riktning.

– Hallandstrafikens styrelse har antagit en ny kollektivtrafikplan där ytterligare fyra turer på sträckan mellan Varberg och Göteborg ingår. De här fyra tågturerna kommer att inkludera tågstopp i Åsa och börjar gälla vid tidtabellsskiftet den 9 december i år, säger Daniel Modiggård, trafikchef på Hallandstrafiken.

Kan det bli fråga om fler stopp?

– Det är alltid resebehovet som ligger till grund. Med den här satsningen ser vi till möjligen att kunna åka till och från Åsa station under större delar av vardagsdygnet. Vi bygger ut trafiken successivt och när ekonomi så tillåter skapas möjligheten att på sikt kunna ha mer trafik, säger Daniel Modiggård. 

Kommer det här att gälla Öresundstågen?

– Nej, det här är inom ramen för vårt samarbete med Västtågen. De här fyra tågturerna kompletterar befintlig tågtrafik på sträckan mellan Halmstad och Göteborg, säger Daniel Modiggård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer