Flertalet bilar brann under natten i två garage i ett bostadområde i Varberg. Polisen misstänker brott. Foto: Bilduppdrag/Lennart Benson

Flera bränder under natten

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar som stod i garage brann under natten i ett bostadsområde i Varberg. I Holkakulla, i Falkenbergs kommun, brann ett annat garage ner till grunden. Ingen ska ha kommit till skada i någon av händelserna.

Det var strax innan midnatt igår kväll som räddningstjänsten larmades till ett garage i Holkakulla. När räddningstjänsten kom fram var garaget helt övertänt och gick inte att rädda. Polisen misstänker inte brott.

Misstänkt mordbrand

Senare under natten, vid halv två, fick räddningstjänsten i Varberg ett larm om att flera bilar brann i två carports som var övertända i ett bostadsområde. Varken garagen eller bilarna gick att rädda utan räddningstjänsten har under natten sett till att skydda husen i närheten.

Enligt polisen kan det röra sig om brott.

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, säger Göran Carlbom som är vakthavade befäl vid polisen.

Polisen har spärrat av platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.