Foto: Mikael Berglund

Flera byggnader i brand utanför Ullared

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad som tidigare använts som ladugård började brinna i Floastad utanför Ullared under fredagskvällen. Branden spred sig sedan till intilliggande byggnader

Under fredagskvällen och natten till lördagen blev fyra byggnader totalförstörda i branden som startade i en ladugård. Utöver ladugården blev ett bostadshus, en ekonomibyggnad och en garagebyggnad förstörda i branden.

Enligt Hallands Nyheter fanns 20 bilar i ladugården. Inga människor eller djur har skadats i branden.

Släckningsarbetet fortsatte under den största delen av natten in på lördagsmorgonen då räddningstjänst var kvar på platsen för att hålla koll.

Ingen hemma

Polisen har i upprättat en förundersökning om mordbrand, vilket är rutinfallet vid brand.

– Först vid lunch på under lördagen kan vi spärra av området för att kunna inleda en teknisk undersökning. Vi saknar initialt vittnesuppgifter då de som bodde i byggnaden inte var hemma, uppger polisens presstalesperson Tommy Nyman till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.