Foto: SVT

Flera fordon i krock på E6 – stor trafikpåverkan

Uppdaterad
Publicerad

En personbil krockade med en lastbil på E6 norr om Falkenberg under fredagseftermiddagen. Inga personskador rapporterades men olyckan innebar stora begränsningar i fredagstrafiken.

Larmet kom vid 16.12-tiden på fredagen. Enligt polisen kolliderade en personbil med en lastbil på E6 norr om Falkenberg. Olyckan inträffade i södergående fil mellan Morup och Falkenberg, och enligt polisen ska personbilen först ha krockat med lastbilen och sedan kört in i mitträcket.

Inga personskador rapporterades från olycksplatsen.

Stor trafikpåverkan

Initialt var det totalstopp för trafiken i södergående riktning, men vid 17.06-tiden uppgav polisen att ett av körfälten var öppet igen. Trots detta var framkomligheten på E6 fortsatt begränsad.

– Det är långa köer på E6:an nu. Det är fredag eftermiddag och många är ute på motorvägen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Vad händer nu?

– Just nu håller vi på att bärga personbilen och sedan ska däcken bytas på lastbilen, säger han.

Hur ska man agera om man befinner sig på E6:an i området?

– Det är bara att slappna av så kommer man förbi så småningom, säger Tommy Nyman.

Vid 18.40-tiden på fredagen meddelade polisen att motorvägen åter var öppen och att trafiken rullade på.

– Bilen är bärgad och trafiken rullar på igen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.