Matthew Young, tränare i Hylte/Halmstad. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera spelare skadade i bussolyckan

Flera av spelarna i Hylte/Halmstad som var inblandade i en krock mellan en minibuss och en lastbil på söndagskvällen kan bli borta från spel ett tag framöver. Det berättar tränaren Matthew Young för SVT Nyheter Halland.

Det var strax efter klockan halv nio på söndagskvällen som en minibuss krockade med en lastbil på riksväg 26 strax söder om Hestra i Småland.

I minibussen färdades halva elitserielaget Hylte/Halmstad som tidigare under kvällen befäst sin serieledning i herrvolleybollens högsta serie efter 3-2 i set borta mot Habo.

”Var inte vid medvetande”

Samtliga i minibussen, fem spelare och en ledare, fick föras till Värnamo sjukhus. När SVT Nyheter Halland ringer upp lagets coach Matthew Young på måndagsmorgonen visar det sig att flera av spelarna fått skador som kan påverka lagets uppställning i kommande matcher.

– En av spelarna var inte vid medvetande och han har fått spendera natten på sjukhus. Där vet jag ännu inte om han fått en huvudskada eller om han svimmade, säger Matthew Young.

Senare under måndagen säger H/H:s ordförande Leif Nilsson till Hallandsposten att spelaren drabbats av en hjärnskakning men att han mår bättre nu.

Skadade tummar

Johan Mårtensson och Benjamin Engström ska båda ha skadat sina tummar.

– Johan borde vara tillbaka snabbt, men i Benjamins fall kan det bli tal om en mer långvarig frånvaro från spel.

Poängmaskinen Alexandro Luna ska enligt H/H-tränaren ha skadat sitt ena ben, inget ska vara brutet men han ska ha fått flera blånader. Philip Pettersson och sportchefen Mårten Johansson ska ha klarat sig utan några skador.

– Det här laget har spelat tillsammans under en längre tid, vi känner varandra väldigt väl och vi stöttar varandra mycket nu. Allt vi gör från och med nu kommer vara en stor bonus, för saker och ting hade kunnat vara mycket värre, säger Matthew Young.

Vill vara återhämtade till slutspelet

Hylte/Halmstad har en bra säsong bakom sig och leder elitserien. Därför har inte Matthew Young bråttom med att snabbt få tillbaka spelarna i spel. Nästa match spelas på söndag hemma mot Vingåker.

– Vi är inte säkra på hur snabbt de kan återhämta sig. Vi kommer nog starta med en annan uppställning i nästa match. Bättre att vi är friska inför slutspelet.

Matthew Young lämnade sjukhuset vid halv två natten till måndag och han tror att händelsen på sikt kan stärka gruppen.

– Det är ett stort bakslag som vi måste övervinna. Under omständigheterna är alla spelarna lättade att alla är okej. Vi är tacksamma för det hade kunnat vara mycket värre.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer