Kronprinsessan Victoria under en tidigare landskapsvandring. Foto: Raphael Stecksén

Följ Victoria på vandring längs Prins Bertils stig

Uppdaterad
Publicerad

Kronprinsessan kommer till Halland för en landskapsvandring fredag 12 april. Alla som vill är välkomna att följa med på färden.

Hösten 2017 påbörjade kronprinsessan en serie landskapsvandringar runt hela Sverige. Fredagen 12 april har det blivit Hallands tur då vandringarna går längs Prins Bertils stig i Halmstad. Och alla är välkomna att följa med på på hela eller delar av turen.

– Vi har gjort ett program med varierad kustnatur. Längs vägen stannar vi till på intressanta platser och får information om livräddning, havsmiljö och mycket annat, säger landshövding Lena Sommestad i ett pressmeddelande.

Fem timmar genom skog och mark

Stigen går genom blandad hallandsnatur med såväl stränder, skog som åkermark. Kronprinsessans tur är tretton kilometer lång och startar vid Jansabryggan klockan 10 för att nå Möllegården fem timmar senare.

Genom landskapsvandringarna vill kronprinsessan visa på bredden i den svenska naturen liksom värdet av friluftsliv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.