Foto: TT

För mycket tarmbakterier i badvattnet – kommunen varnar

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads kommun går nu ut och avråder badsugna att hoppa i vattnet vid Tylebäck. Det senaste badvattenprovet visar nämligen att vattnet har för höga halter av tarmbakterier.

Måndagen den 10 juni togs vattenprover för att ta reda på hur vattnet vid Tylebäck mår. Resultatet visade på för höga halter ut av så kallade Intestinala enterokocker, vilket betyder tarmbakterier.

Halmstads kommun går därför ut och avråder badentusiaster från att hoppa i plurret vid Tylebäck. Det för att vara på den säkra sidan, då du troligtvis skulle få spendera tid på toaletten om du råkar svälja vattnet.

– Vi tycker inte att det är lämpligt att bada vid Tylebäck just nu utan rekommenderar att välja en annan badplatstills vidare, säger Kenneth Sunesson, miljöingenjör på teknik- och fritidsförvaltningen på kommunens hemsida.

Vad de höga halterna av tarmbakterier beror på är oklart och det blir okej att bada igen först när skyltarna är borta. Enligt kommunens hemsida beräknas avrådan vara fram till tidigast torsdag denna veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer