Nu är det klart att Varberg Vipers drar sig ur Hockeyettan. Foto: SVT

Förlust med 23-0 för Varberg vipers

Publicerad

Det är dystra tider för hockeyn i Varberg. Nu vill styrelsen att klubben drar sig ur Hockeyettan.

Matchresultatet 23-0 talar sitt tydliga språk. Men det var ett långt ifrån ordinarie A-lag som på söndagen åkte till bortamatchen i Nybro.

På isen ställde Varberg Vipers en blandning av B-lagsspelare och inlånade juniorer från Helsingborg. Detta för att över huvud taget få ihop ett lag.

Spelar- och tränarflykt

Klubben har stora ekonomiska bekymmer och redan under försäsongen stod det klart att det skulle bli en svår höst för laget. I slutet av augusti beslutade styrelsen att riva alla spelarkontrakt för omförhandling med sänkta löner. Tränaren Jonas Johnsson lämnade klubben i vredesmod.

Spelarflykten har varit stor och nu finns det knappt något A-lag kvar längre, vilket fick den nye tränaren Danne Edman Söderlund att säga upp sig förra veckan, som Hallands nyheter skrev om.

Drar sig ur

Inför helgens match meddelade nuvarande interimstyrelsen också att det pågår förhandlingar med Svenska hockeyförbundet om att att dra sig ur division 1 efter att höstsäsongens matcher är färdigspelade.

Med ett seniorlag längre ner i seriesystemet hoppas styrelsen istället kunna lägga krutet på ungdomsverksamheten.

”Varberg Vipers absoluta huvudinriktning är att göra en större satsning på att utveckla vår ungdomsverksamhet för framtiden”, skriver styrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer