Förskoleanställd i Falkenberg misstänkt för sexuellt övergrepp

Uppdaterad
Publicerad
En anställd på en kommunal förskola i Falkenberg är häktad och avstängd från jobbet efter misstankar om sexuellt övergrepp mot ett barn på förskolan. Enligt kommunen har anställda och vårdnadshavare informerats och får nu stöd.

Övergreppet ska ha skett på en förskola i Falkenbergs kommun förra veckan.

– Vi ser allvarligt på det som har hänt. Samma dag som vi fick de här uppgifterna stängdes personen av, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg.

Enligt Stigert Pettersson rör det sig inte om en tillsvidareanställd på förskolan.

– Detta är naturligtvis något som väcker mycket oro och rädsla och det har vi full förståelse för. Nu är prio att stötta vårdnadshavare och personal, säger Stigert Pettersson.

Erkänner handlingen

Personen greps i fredags och häktades på tisdagsförmiddagen vid Varbergs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Den misstänkte erkänner handlingen, enligt polisen.

– Efter häktningen jobbar vi vidare med en del teknisk bevisning som vi ska styrka och många förhör som ska hållas, säger Inger Ohlsson som leder utredningen vid Hallandspolisen.

Misstanken gäller ett fall av övergrepp mot ett barn. I nuläget finns ingen misstanke om att fler har utsatts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer