Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hyltes kommunalråd Ronny Löfquist (S) tycker det är bra med tågförbindelser till Halmstad men vill inte att de småländska kopplingarna försvinner. Foto: TT/Linnea Nybogård

Förslaget: Utöka tågtrafiken mellan Halmstad och Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Lägg ner tåglinjen mellan Hylte och Nässjö, det föreslås i konsultrapport till Region Halland. Men förslaget innehåller också en utökad satsning på tåg mellan Halmstad och Hylte. Så här reagerar Hyltes kommunråd Ronny Löfquist (S), som länge kämpat för tågförbindelserna till Hylte kommun, på utredningen.

Tre års försök med att öka resandet på Krösatågen mellan Halmstad och Nässjö har inte gett önskat resultat. En konsultutredning föreslår att Region Halland ska lägga ner satsningen, men behålla och utveckla den del av sträckan som går mellan Halmstad och tre orter i Hylte kommun.

En satsning på sträckan skulle kunna göra att tåget går en gång i timmen på vardagar.

Nya stationer behövs då anläggas i Hyltebruk och Åled, samt en ny placering för stationen i Oskarström. Förslaget beräknas kosta 150 miljoner kronor. Det är dyrare än att bara ha bussar på sträckan, men Ronny Löfquist tycker det finns fördelar med tåget.

I klippet hör du vad Ronny Löfquist (S) anser om konsultrapporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer