”Man måste vara alert som polis”, säger Jan Jönsson vid Laholmspolisen. Foto: SVT

Polis nära bli påkörd – fick kasta sig åt sidan

Uppdaterad
Publicerad

En person var nära att köra på en polis vid riksväg 15 i samband med en kontroll på onsdagskvällen. Polisen klarade sig oskadd men fick kasta sig åt sidan. Föraren som saknade körkort var också narkotikapåverkad och misstänks nu för flera brott.

Det var i samband med en planerad fordonskontroll som händelsen inträffade vid 21.30-tiden strax norr om Knäred. En polisman gav tecken åt en bilist att stanna men föraren fortsatte att köra mot polisen som fick kasta sig åt sidan.

När polisen lyckats gripa föraren visade det sig handla om en 22-årig man som saknar körkort. Han var dessutom påverkad av narkotika och är sedan tidigare känd av polisen.

Misstänks för flera brott

– Det är inte så vanligt att folk inte stannar på polismans tecken som tur är. Men man måste vara alert som polis. Det gäller att ha ögonkontakt och vara beredd, säger Jan Jönsson vid Laholmspolisen.

22-åringen är nu misstänkt för försök till misshandel, rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.