Foto: Martina Holmberg/ TT

Förvirrad man körde flera mil i fel färdriktning

Publicerad

Polisen i Halland fick under natten mot tisdagen flera samtal från trafikanter på E6 om en bilist som körde norrut i södergående riktning. När han stoppades av patrull visade det sig handla om en förvirrad man som inte visste var han befann sig.

Det var strax innan midnatt som samtalen började droppa in till polisens växel.

– Första kom när han passerade Morup. Folk sa att mannen körde norrut i södergående riktning, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Misstänker sjukdomsfall

Mannen pendlade i hastigheter mellan 50 km/h och 100 km/h. En patrull skickades ut för att komma ifatt mannen. Strax norr om trafikplats 55 mellan Falkenberg och Varberg kunde han stoppas.

– Det var en norskregistrerad bil och det var en äldre man som satt bakom ratten. Han var visste inte var han var någonstans och vi misstänker sjukdomsfall, förklarar Thomas Fuxborg.

Inga olyckor

Bilen fick ställas och mannens körkort omhändertogs innan han kördes till sjukhus för kontroll. Hur lång hans totala färd blev är oklart.

– Men det rör sig nog om några mil, säger Thomas Fuxborg.

Inga olyckor ska ha inträffat i samband med bilturen.

Liknande fall har hänt tidigare. För inte så längesen anmäldes en försvunnen Varbergsbo. Han påträffades i Örebro efter att ha kört 35 mil i fel riktning på E18.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer