Tillbaka i Arsenal – som tränare. Till vänster syns Ljungberg i Arsenaltröjan 2007. Foto: TT (arkiv)

Fredrik Ljungberg tillbaka i Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

När Fredrik Ljungberg startar om tränarkarriären gör han det på en välbekant plats. Den förre fotbollsstjärnan blir ny coach för Arsenals U23-lag.

– Det är härligt att Fredrik är tillbaka i klubben. Han förstår klubbens värderingar och hur viktigt det är att ge unga spelare möjlighet att växa och utvecklas, säger Arsenals akademichef Per Mertesacker till den engelska storklubbens webbplats.

– Jag ser fram emot att jobba med alla talangfulla spelare vi har i klubben. Jag känner många av dem väl, säger Ljungberg.

”Med klubbens välsignelse”

Halmstadprofilen Fredrik Ljungberg, 41, fick i höstas sparken från tyska Wolfsburg där han var assisterande tränare.

– När Freddie gick till Wolfsburg var det med klubbens välsignelse och med en tanke på att han skulle komma tillbaka en dag”, säger Per Mertesacker.

Ljungberg är en ikon i Arsenal efter nio framgångsrika säsonger i klubben. Efter spelarkarriären tränade han Arsenals U15- och U19-lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.