Bo Fridolph, gruppledare SPI Välfärden i Halmstad. Foto: SVT

Fridolph lämnar SPI Välfärden

Publicerad

Bo Fridolph lämnar nu SPI Välfärden och blir politisk vilde. Därmed hart SPI inte längre någon representant i Halmstads kommunfullmäktige.

Bo Fridolph var tidigare ordförande i lokalföreningen för SPI. Han är missnöjd medbeslutet som togs i mars förra året att SPI skulle lämna samarbetet med den borgerliga alliansen. Beslutet att lämna Femklövern vare helt felaktigt, säger Fridolph till Hallandsposten

Själv var han inte närvarande när partistyrelsen fattade beslutet att lämna och partiet gav sedan i stället sin röst till oppositionen som därmed fick igenom den budget som nu gäller.

Bo Fridolphs avhopp gör att kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) kan räkna med att årets budgetförslag går igenom i fullmäktige.

– Jag har träffat Bo Fridolph och han är mycket tydlig med att han vill samverka med oss och medverka till att det blir en majoritet för Femklöverns budget, säger Carl Fredrik Graf till Hallandsposten.

Sedan förra året är även den förre avhopparen från SPI Halmstad, Arnold Gustavsson vilde i kommunfullmäktige. Även han samarbetar med femklövern och väntas rösta med deras budgetförslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.