En avliden vid villabrand i Skummeslövsstrand

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död efter en brand i en enplansvilla i Skummeslövsstrand, Laholms kommun, på tisdagskvällen. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Larmet kom strax innan klockan 18. Det rörde sig om en enplansvilla med fyra lägenheter. Branden ska ha startat i en av lägenheterna och sen spridit sig. Först rapporterades att ingen person kommit till skada men sent på tisdagskvällen hittade räddningstjänsten en person avliden i villan.

– Det blev en dramatisk vändning, vi fick besked att man hittat en person i huset. Vi hade inte fått någonting om det på hela dagen, så vi blev väldigt förvånade, säger Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Personen är inte identifierad.

Sent på tisdagskvällen lyckades räddningstjänsten släcka branden. Vid 10.30 under onsdagen påbörjade polisens tekniker sitt arbete på platsen.

Totalskada på huset

Branden spred sig upp till vinden och släckningsarbetet bedömdes enligt räddningstjänsten ta flera timmar.

– Det kommer nog bli en totalskada på huset. Om inte av brand så av rök- och vattenskador. Det är min bedömning härifrån, sa Thomas Andersson.

Händelsen är rubricerad som mordbrand då polisen inte vet hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.