Räddningstjänsten arbetar med att förhindra att branden sprider sig till omkringliggande hus. Foto: SVT

Fullt utvecklad villabrand i Onsala

Uppdaterad
Publicerad

Kvart över fem på måndagsmorgonen får räddningstjänsten ett larm om en villabrand i Onsala. När de kommer fram till platsen är villan övertänd.

Enligt räddningstjänsten rasar en fullt utvecklad villabrand, och vid klockan vid klockan halv sju har de cirka 20 personer på plats i Onsala.

– Det är en grupp med hus i samma klunga, så nu inriktar vi oss på att rädda omkringliggande hus och skog och mark, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Teknisk undersökning

I nuläget vet polisen inte vad som har orsakat branden, men de kommer att inleda en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

– Räddningstjänsten låter villan brinna ner och därefter spärrar vi av platsen. Någonting måste ju ha hänt – men det får undersökningen visa, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.