Funkisfestivalen slog nytt publikrekord

Uppdaterad
Publicerad

Se slagverksorkestern Tillsammans, i ledning av Sinhobrasil följt av Mattemusik av Marting Alling och Ali Hanan. Halmstads arena var för andra året spelplats till deltävlingen Funkismello i Halmstad.

Tio uppträdde under onsdagskvällen i Halmstad arena. Funkisfestivalen 2018 drog cirka 1.400 vilket var 250 fler än förra året. Vinnare i år blev Per Andersson som framförde låten: När vindarna viskar ditt namn. Han kommer få åka till Cirkus i Stockholm, 23 april och tävla i finalen.

– Det känns helt otroligt, helt galet otroligt. Jag vill vinna igen i Stockholm. Jag sjunger mycket, varje dag för det är kul. Jag älskar musik, säger Per Andersson.

Per har varit med förr. Han vann riksfinalen 2015 med låter: Stad i Ljus.

Funkisfestivalen är en musiktävling för personer med olika sorter av intellektuella eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.