Foto: Lennart Bensson

Funna personen kan ha varit död i åratal

Uppdaterad
Publicerad

Den döda person som hittades i Kungsbacka kommun under onsdagen har enligt polisen varit död länge.

– Förruttnelsen är förbi, säger polisens presstalesperson.

Polisens kriminaltekniker har på torsdagen undersökt husbilen där personen hittades död på onsdagen.

– Vi vet inte ens om det är en man eller kvinna i nuläget. Det är bara ett skelett kvar i stort sett, förruttnelsen är förbi, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Husbilens ägare

Kroppen är nu förd till Rättsmedicinalverket för undersökning.

– Den har legat en ansenlig lång tid, minst ett år att döma av kroppen och andra saker som vi hittat på platsen. Vi arbetar intensivt med att fastställa identiteten, säger polisens förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen går igenom anmälningar om försvunna personer för att se om det finns något som kan kopplas ihop med det här. Under dagen har också grannar i området samt ägaren till fastigheten och den avställda husbilen hörts.

Bilen ska ha stått där den står på ödetomten i närmare 20 år.

Mord eller dråp

Polisen utreder fortfarande fallet som mord alternativt dråp, vilket är rutin när dödsorsaken är oklar.

– Men inget tyder på att personen utsatts för brott, av det somteknikerna kunnat se på kroppen och på platsen, säger förundersökningsledaren Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.