Foto: Jessica Gow, TT

Fem av sex Arbetsförmedlingskontor i Halland bortplockade på intern lista

Uppdaterad
Publicerad

Enbart kontoret i Halmstad föreslås vara kvar efter Arbetsförmedlingens neddragningar, enligt interna listor som SVT tagit del av. Det skulle innebära att fem av sex kontor läggs ned, men några beslut är ännu inte fattade.

Enligt den preliminära listan finns varken Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte eller Laholm med på listan över de kontor i länet som föreslås vara kvar. Bara Halmstad nämns.

SVT Nyheter Halland har tidigare under året rapporterat om den oro som uppstod i samband med beskedet, och när SVT nu har tagit del av interna listor finns det bara ett 60-tal kontor kvar av landets i nuläget 242 stycken.

Städer och ”knutpunkter”

Listorna har sammanställts av cheferna för Arbetsförmedlingens marknadsområden, utifrån de principer som myndighetens styrelse beslutade om tidigare i mars – bland annat att kontoren ska koncentreras till städer och ”knutpunkter”.

Men Arbetsförmedlingens presschef Patrik Svensson tillbakavisar i en kommentar att nedläggningarna skulle vara fler än vad som tidigare sagts.

– Det stämmer inte. Beslutet är att cirka 130 lokala kontor ska avvecklas, utifrån budgetläge och framtida behov, skriver Patrik Svensson i ett mejl till SVT.

Enligt pressavdelningen ska de slutgiltiga besluten om kontorsnedläggningarna fattas i slutet av mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.