Bränderna inträffade i Onsala och centrala Kungsbacka. Foto: TT/SVT

Garagelänga och husvagn brann i Kungsbacka kommun

Uppdaterad
Publicerad

Två olika bränder inträffade i Kungsbacka kommun natten mot söndagen. Den första inträffade i en garagelänge på Gamla Forsvägen. I det andra fallet var det en husvagn utanför Kapareskolan som brann.

Larmet om garagebranden inkom vid midnatt. Räddningstjänst och polis larmas fram till Gamla Forsvägen. Räddningstjänsten misstänker att branden kan vara anlagd och därför spärrades platsen i avvaktan på en teknisk undersökning. Man sökte även av närområdet med hund. Men inget som kan bindas till branden påträffades.

Ingen person i husvagnen

Två och en halv timme senare inkom nästa larm. Denna gång om en husvagn som brann invid Kapareskolan i Onsala. Inget tyder på att det skulle varit någon person inne i vagnen. Branden släcktes och platsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Båda händelserna är rubricerade som skadegörelse genom brand. Ingen är misstänkt eller gripen för någon av bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.