3D-ritning på drömhuset som planeras i Svartrå utanför Ullared. Foto: Den lille arkitekten

Gekåsägaren planerar bygga slott

Uppdaterad
Publicerad

En av Gekås delägare, Thomas Karlsson, kan om ett par år flytta in i sitt drömhus. Nyligen ansökte han om bygglov för en pampig jättevilla som närmast kan liknas vid ett slott.

Stadsbyggnadskontoret i Falkenberg fick nyligen ta emot en ansökan om bygglov för ett minst sagt imponerande projekt. SVT Nyheter Halland har tagit del av 3D-ritningar på lyxvillan som Thomas Karlsson, en av köpcentrat Gekås ägare, hoppas få tillstånd att bygga.

Tinnar och torn gör att byggnaden, som han vill bygga på en gård i Svartrå några mil utanför Ullared, påminner om ett litet slott.

”Ett roligt projekt”

Enligt Hallands Nyheter, som var först med att rapportera om planerna, ska huset bland annat innehålla en swimmingpool, jacuzzi och ett orangeri.

– Det blir väl om ett par år och det blir ett roligt projekt. Det är väldigt vackert i området och vi gillar att bo på landsbygden, säger Thomas Karlsson till HN.

Uttrycker rikedom

Om det blir bygglov eller inte återstår att se. Enligt stadsarkitekten Johan Risholm avviker villan kraftigt från närliggande bebyggelse. Men samtidigt tycker han att byggnaden utgör ett exempel på en arkitektur som tydligt uttrycker lantligt välstånd och rikedom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.