Niklas Strömstedt, Anders Glennmark och Thomas ”Orup” Eriksson. Foto: TT

GES spelar i Falkenberg i sommar

Uppdaterad
Publicerad

I somras spelade GES tillsammans för första gången på 14 år. Nu ger sig ett av Sveriges mesta sommarband ut på vägarna igen. Den 20 juli står de på scenen på Stortorget i Falkenberg.

Sex konserter i slottsruinen i Borgholm i fjol gav mersmak. Spelsuget är för stort hos Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt, och i sommar ger de sig ut på en stor Sverigeturné. 18 städer får besök av trion, Falkenberg blir en av anhalterna.

– Vi hade så himla kul i somras på Öland och det var över så fort. Efter den sista spelningen tyckte vi allihop att det hade varit så roligt. De veckorna vi höll på med det där var så lustfyllda att vi tänkte vad sjutton, det är ju en sommar nästa sommar också, säger Niklas Strömstedt.

Någon ny musik väntar däremot inte på sommarens turné (”Många tycker tillräckligt bra om våra gamla låtar och det gör ju vi också”). Men Strömstedt hoppas att publiken ska tycka om nostalgin och ha lika roligt som GES.

– Det är så sällan jag gör det här, så jag tycker allt är kul. Åka turnébuss, komma till nya ställen, men framförallt att möta publiken, säger Strömstedt.

Turnéplan

11/7 Rättvik, 14/7 Vadstena, 19/7 Borgholm, 20/7 Falkenberg, 21/7 Lysekil, 16/7 Malmö, 27/7 Båstad, 31/7 Burgsvik, 2/8 Karlstad, 3/8 Göteborg, 4/8 Kristianstad, 10/8 Järvsö, 11/8 Kramfors, 16/8 Skövde, 17/8 Eskilstuna, 18/8 Örebro, 24/8 Uppsala, 25/8 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.