Till vänster i bild är en pudel, till höger en spets. Enligt kenneln så parade de sin tik med en renrasig pudel, men DNA-test visar att pappan till hunden är en japansk spets. Foto: TT

Gjorde DNA-test på hunden – vill ha tillbaka pengar från kenneln

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan från Varberg köpte, vad hon trodde var, en cockerpoo från en kennel – alltså en blandning mellan raserna cocker spaniel och pudel. Senare visade ett DNA-test att hunden var en blandras mellan en cocker spaniel och en japansk spets. Nu vill hon ha tillbaka en del av pengarna.

17 000 kronor, så mycket betalade kvinnan från Varberg för sin falska cockerpoo. Hon vill nu att kenneln som sålde hunden till henne ska ge ett prisavdrag på 7 000-9 000 kronor – som motsvarar priset för en ”vanlig” blandras.

Även Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, rekommenderar kenneln att betala tillbaka 8 500 kronor till kvinnan, skriver de i ett beslut.

Kenneln motsätter sig kravet och menar att deras cockerpoo-tik har parats med en renrasig pudel och att de inte har haft någon anledning att tro att det inte var en renrasig pudel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.