Foto: TT

Glasstjuv slog till mot simstadion i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen gjorde en person inbrott på simstadion i Varberg och stal glass. Och strax dessförinnan krossades 20 rutor till en restaurang i närheten.

– Det är möjligt att det finns en koppling, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen.

Larmet kom vid 03.44 under natten till torsdagen. Ett inbrottslarm på simstadion i Varberg ska ha utlösts efter att en person brutit sig in i en av områdets försäljningslokaler.

När polisen kom till platsen upptäckte de att en frysbox var öppen inne i lokalen. Strax därefter hittade polisen en man i 25-årsåldern med en låda glass under armen. Mannen kunde gripas och misstänks nu för inbrott.

Vid 03.12-tiden, en dr

yg halvtimme innan inbrottet på simstadion, larmades polisen om en skadegörelse vid Societetsrestaurangen som ligger några kilometer ifrån simstadion. En person ska ha slagit sönder ett 20-tal rutor till restaurangen och polisens teori är att det kan röra sig om samma gärningsman.

– Det är möjligt att det finns en koppling, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.