En kvinna dog efter skadorna då hon klämts fast i en åkgräsklippare i Veddige utanför Varberg. Nu utreder polisen händelsen som vållande till annans död.

Gräsklipparolycka rubriceras som vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

Det var under söndagen som en kvinna i 70-årsåldern omkom efter att ha blivit illa klämd i en åkgräsklippare i Veddige utanför Varberg. Nu utreds händelsen som vållande till annans död.

Händelsen ska ha inträffat i ett garage där åkgräsklipparen stod parkerad. Vad som har orsakat att kvinnan kom i kläm vet polisen ännu inte.

– Rubriceringen vållande till annans död sattes för att vi då får möjlighet att spärra av området för vidare undersökning, säger förundersökningsledare Cecilia Bergssten, rotelchef för grova brott på Polisen i Halland.

Under tisdagens genomförs omfattande teknisk undersökning av fordonet och platsen.

Svar om orsak kommer i slutet av veckan

Vad som orsakade kvinnans död ska nu utredas grundligt och svar väntas komma först i slutet av nästa vecka. Det fanns ingen känd hotbild mot kvinnan och ingen är i nuläget misstänkt för brottet.

– Vi kommer att genomföra en rad förhör men i nuläget har vi inga svar på vad det var som hände, säger Cecilia Bergsten till SVT nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.