Foto: Google och SVT

Grävarbetare hittade skelettdelar i Laholm

Publicerad

I samband med ett grävningsarbete i Laholm anträffades skelettdelar. Enligt polisen rör det sig troligtvis om en medeltida gravplats.
– Det framkom rätt snart att arkeologer varit där och grävt efter en medeltida gravplats alldeles i anslutning till där man grävde, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Det var strax innan klockan 14 under tisdagen som polisen fick larm om fynden efter att en firma utfört ett grävningsarbete vid kraftstationen i Laholm. Polisen valde då att spärra av platsen och skicka dit tekniker.

– Det har hittas skelettdelar på platsen som är nära kraftstationen där nere, sa Tommy Nyman, polisens presstalesperson till SVT vid 15-tiden.

Arkeologer har grävt efter medeltida gravplats

Kort senare fick polisen dock klarhet i vad det var för fynd som gjorts vid kraftstationen,

– Det framkom rätt snart att arkeologer varit där och grävt efter en medeltida gravplats alldeles i anslutning till där man grävde. Det hade man avslutat för en tid sedan.

Polisen har därför lämnat över ärendet till Länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer