Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Halländsk grundare till sökorganisation investerade sponsorintäkter i eget bolag

Uppdaterad
Publicerad

Sponsorintäkter till den ideella sökorganisationen Frivilliga insatser i kris och katastrof, Fikk, som bland annat var aktiva i sökinsatsen efter försvunna Wilma Andersson i Uddevalla, har investerats i grundaren Peder Schillerström egna aktiebolag, det avslöjar P4 Väst.

Vid organisationens senaste bokslut fattades drygt 1,5 miljoner kronor vilket fick hälften av organisationens styrelsemedlemmar att vägra skriva under bokslutet, enligt radion.

Ordföranden Peder Schillerström, som är från Halland, säger till SVT Nyheter Halland att aktiebolaget har haft som uppdrag att hantera Fikk:s ekonomi under tiden organisationen startades upp och registrerades. Han säger att pengarna endast ska ha nyttjats av sökorganisationen, samt att Fikk skött sin egna ekonomi under 2020.

– Jag kan förstå att folk reagerar för att man kan vinkla det på olika sätt, men så länge pengar går till ändåmålet så är det inga problem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.